Menu

Esther Janssen

Kinderdiabetesverpleegkundige

Esther Janssen | KDCN

“Ik ben Esther Janssen. Sinds 2002 ben ik werkzaam als kinderdiabetesverpleegkundige. Ik werk in het Maasziekenhuis en nu dus ook in het KDCN. Fijn, want ik vind dit erg leuk werk om te doen!

Diabetes is een grote uitdaging voor degene die het heeft, maar ook voor de ouders, het gezin en de oppas. Bij elke leeftijdsfase zijn er andere vragen en situaties. Bovendien zijn er nu ontzettend veel nieuwe technische ontwikkelingen die er voor zorgen dat de diabetes steeds beter te hanteren is.

Het is fijn om jou en je ouders te helpen hoe je het beste gebruik kunt maken van de mogelijkheden die er zijn. Zowel technisch als hoe je je kunt leren om zelfstandig te worden. Of juist hoe je soms ook gebruik kunt maken van de hulp van anderen. Allemaal om uiteindelijk er voor te zorgen dat je goed voor de diabetes zorgt. Maar vooral ook dat jij de dingen kunt doen die je graag wilt doen. Zoals sporten, feestjes en vakantie vieren, naar school gaan, uitgaan etc. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!”

BIG-nummer: 19047658930