Menu

Wetenschappelijk onderzoek bij het KDCN

Arts en kind bij het Kinder Diabetes Centrum Nijmegen | KDCN

Het KDCN is een samenwerking tussen CWZ en het Radboudumc. Beide ziekenhuizen hebben veel ervaring met het doen van onderzoek.

Onderzoeken

Het Radboudumc heeft veel specifieke onderzoekservaring op het gebied van diabetologie. Door onze krachten te bundelen, werken we aan de beste diabeteszorg.

Het KDCN doet met name onderzoek op psychosociaal terrein (met Suikerplein, oudercursus Los-Vast, Diabetes Groeimodel). Ook doen we onderzoek naar huidproblemen bij diabetes en sluiten we aan bij landelijke en internationale onderzoeken.

Innovatie

In het KDCN bieden we vrijwel alle nieuwe technieken aan voor de behandeling van diabetes. Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en deze passen we zo snel mogelijk toe in de dagelijkse praktijk. We ontwikkelen en gebruiken innovatieve mogelijkheden voor communicatie zoals Suikerplein, Los-Vast en het Groeimodel. Onze e-healthtoepassingen breiden we verder uit. We onderzoeken mogelijkheden voor teleconsulting en kijken welke nieuwe mogelijkheden Suikerplein en ons elektronisch patiƫntendossier bieden.