Menu

Over het KDCN

KDCN winnaar Sanofi prijs | KDCN

KDCN: samenwerking CWZ en Radboudumc

Het KDCN regelt al meer dan 10 jaar de zorg voor kinderen met diabetes. Daarvoor werken dokters, verpleegkundigen, psychologen, diƫtisten en doktersassistenten uit twee ziekenhuizen samen: Radboudumc en CWZ. Door samen te werken in een team, maken we gebruik van alle kennis die we hebben over diabetes. Op die manier kunnen we meer kinderen met diabetes helpen en nog meer ervaring opdoen. We profiteren van elkaars sterke kanten: bij CWZ is van vroeger uit al veel kennis aanwezig over diabetes bij kinderen. En bij het Radboudumc zijn er meer mogelijkheden om verder onderzoek te doen naar diabetes. Samen staan we dus sterk!

Opname in het ziekenhuis

Moet je worden opgenomen in het ziekenhuis? Dan is dat in CWZ. Tenzij je een andere ziekte hebt, waarvoor je in het Radboudumc moet zijn. Een dokter of verpleegkundige vanuit het KDCN kan dan bij je langskomen om te helpen met jouw diabetes.

Expertisecentrum voor kinderen met diabetes

Ook anderen vinden dat wij het als KDCN erg goed doen. Daarom zijn we erkend als expertisecentrum voor kinderen met diabetes bij de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dit betekent dat onze zorg voor kinderen met diabetes extra goed is. En dat er niet alleen kinderen uit de regio Nijmegen bij ons komen, maar uit heel Nederland.

Over de foto: het KDCN is de winnaar van de Diabetes Innovatie Prijs van Sanofi (2016). KDCN stimuleert zelfzorg bij kinderen met diabetes met het diabetes groeimodel.